Welkom op de pagina van DJ Andres "El Jefe".

Bezoek ook:  Salsamotion facebook pagina

Muziek tijdens de salsa lessen van Salsamotion

1. No Time to Spend - Kevin Davis
2. I like to Mambo - Kevin Davis
3. At the Party - Son Boricua
4. Clavo y Martillo - Wayne Gorbea
5. Otra Opertunidad - Jimmy Bosch
6. A El - Oscar D'Leon
7. Mujer Celosa - El Gran Combo de Puerto Rico
8. Tumba Puchunga - Bloque 53
9. Solo Contigo - Victor Manuelle
10. Salsa Con Soul Timing Workout - Alex Wilson

DJ Andrés

English
Well-known and highly appreciated for the good atmosphere he creates. Born in Haarlem and started dancing salsa in 1996. Started to collect salsa music and was asked in 2001 to DJ at a club in the north of Holland.
From that moment on he worked as DJ at several locations in Holland and Belgium. DJ Andrés is resident-DJ of the famous Salsa Motion partys in the oldest trainstation in the Netherlands in Haarlem. Also played at the Salsa festival Haarlem 2004, 2005, the Salsa festival Tallinn (Estonia) and the Festival International de Salsa de Monaco.


Francais
Très connu et très réputés pour l´atmosphère qu´il procure. Né à Haarlem il commença à danser la salsa en 1996. Collectionnant de plus en plus de morceaux de musique salsa, il fut sollicité en 2001 pour être DJ dans un club au nord des Pays Bas.
A partir de ce moment la, il travailla en tant que DJ à divers endroits aux Pays Bas et en Belgique. DJ Andrés est le DJ résident des fameuses soirées Salsa Motion dans la plus vieille station de train de Hollande à Haarlem. Il mixa également au Festival Salsa d´Haarlem en 2004 et 2005 , Festival de Salsa de Tallinn en Estonie et au Festival International de Salsa de Monaco.


Salsamotion in Afrika ( 4 - 10 maart 2008 )

In maart 2008 reisen Andre Gahrmann en Tonka Barrera van Salsa dansschool Salsamotion uit Haarlem af naar Réunion, een eiland in Afrika ten oosten van Madagaskar en ten westen van Mauritius.
Samen met de vroegere eigenaresse van de door Andre en Tonka overgenomen dansschool Club Asi, Annetje van Riel, gaan ze daar salsa workshops geven en DJ Andres (Andre Gahrmann) gaat in de avonduren DJen in de verschillende clubs. Net zoals met hun vorige grote dansreis naar China afgelopen jaar zijn de belevenissen van Tonka en Andre te volgen op DJandres web-log dat dagelijks wordt bijgehouden.
Heden ten dage is het eiland Réunion een modern én welvarend eiland met een populatie van 784.000 (2006) inwoners. Deze welvaart dankt het eiland vooral aan het toerisme, Réunion is vooral een geliefde locatie onder bergbeklimmers en natuurliefhebbers. Grote trekpleisters zijn de vulkaan Piton de la Fournaise en het strand van Boucan-Canot.
Omdat Réunion een Frans departement is, maakt het deel uit van de Europese Unie. Door zijn ligging was het de eerste plek ter wereld waar op 1 januari 2002 de euro ingevoerd werd, één of twee uur vroeger dan in Europa zelf.

DJ Andres gaat draaien op de Chinese Muur (8 - 12 augustus 2007)

HAARLEM/BEIJING - Het is niet ongewoon dat Nederlandse DJ's tegenwoordig de hele wereld over reizen. Met name in de dansscène staat ons kleine landje hoog aangeschreven. De Haarlemse DJ Andres staat ook regelmatig met zijn platenkoffer onder zijn arm op Schiphol. Andres (zijn echte naam is André Gahrmann) is echter Salsa DJ en in Haarlem vooral bekend van zijn feesten op het station. Hij heeft inmiddels al enkele buitenlandse tripjes achter de boeg en het hotelleven begint al een beetje te wennen voor hem. Maar wat hem in augustus te wachten staat is zelfs voor hem een unicum: hij is uitgenodigd voor een salsafestival op de Chinese Muur!

China en salsamuziek? Jazeker, de van oorsprong Zuid-Amerikaanse muziek heeft niet alleen de westerse wereld veroverd maar vindt ook langzamerhand zijn weg in het verre oosten. Het wordt een 5-daags festival met performers uit onder meer Mexico, Puerto Rico, Colombia, Australië en de Verenigde Staten. Naast Andres zullen er nog een aantal internationale salsa DJ's tijdens het festival de bezoekers warm laten lopen voor de tropische klanken. De Haarlemmer is de enige Europese DJ die uitgenodigd is. Een eer waar hij volgens eigen zeggen best trots op is. Het hele evenement staat in het teken van het Chinese Salsa Kampioensschap 2007.
(artikel Haarlemopzondag weekblad 27 mei 2007)


DJ Andrés vestigt naam in de salsawereld 

Haarlemse muziek- en dansfanaat gaat draaien in Monaco

HAARLEM - André Gahrmann maakte een jaar of tien geleden de overstap van stijldansen naar salsa. Hij kreeg de smaak van de passievolle dansvormen zwaar te pakken en runt inmiddels met zijn partner Tonka het bedrijf Salsa Motion. Hiermee verzorgt het duo salsa lessen en -feesten. 
Volgende maand vliegen de twee naar Monaco om een groot salsa congres te bezoeken. Naast het bijwonen van een serie workshops treedt André in het Monegaskisch prinsendom drie avonden op als dj. 'Mijn liefde voor salsa is een beetje uit de hand gelopen', aldus de Haarlemmer.

Wereldwijd bestaat een uitgebreid netwerk van salsa liefhebbers. Zij kunnen elk weekend wel ergens terecht op een Salsa feest. Internet speelt hierbij een onmisbare rol. "Daar staan alle feesten op, ook die van Salsa Motion. Wij verzorgen namelijk elke twee weken op zaterdagavond een salsa feest in de oude stationsrestauratie van Haarlem, waar per keer tegen de tweehonderd mensen op afkomen", vertelt André.

Originaliteit
Na het oprichten van Salsa Motion begon André muziek te verzamelen die net even anders is dan op andere feesten. Het is een aanhoudend streven naar originaliteit waarmee hij zich weet te onderscheiden. "Ook dat liep al snel uit de hand. Ik luister op internet veel naar zenders die salsa muziek uit de Verenigde Staten draaien. Van wat me aanstaat achterhaal ik de uitvoerende artiesten en daarvan bestel ik cd's in Amerika. Het betreft voornamelijk traditionele salsa uit de jaren zestig en zeventig. Cuba mag dan de bakermat van de salsa zijn maar het betere werk is mijns inziens een stuk noordelijker gemaakt."

Golfbeweging
André draait vaak op de eigen feesten en krijgt van het publiek doorgaans positieve reacties op zijn muziekkeuze. "Ik gebruik veel tempowisselingen waarmee je een golfbeweging op de vloer creëert. Da's gewoon heel bijzonder." Tonka knikt instemmend: "Omdat André zelf ook danst heeft hij als dj feeling met de dansvloer. Dat is van essentieel belang bij het draaien."
Salsa bestaat uit diverse stromingen, waaronder Cubaans, Antilliaans en mambo jazzy. André en Tonka doen veel met de laatstgenoemde vorm. "Maar we blijven om ons heen kijken en luisteren. Dat moet wel. Daarom lopen we veel salsa festivals af. Bijvoorbeeld in Cuba, Los Angeles, Barcelona, Londen en Glasgow. Uit alle uithoeken van de wereld komen daar freaks op af om te netwerken en workshops te volgen. Daar leer je gewoon heel veel van."

Bekendheid
Nu André inmiddels zo'n twee jaar actief is als salsa-dj krijgt hij mede via internet steeds meer bekendheid, die tot regelmatige invitaties leidt. "Zo ga ik binnenkort in Nottingham draaien en de Engelse collega's komen naar Nederland. Een leuk uitwisselingsproject. Waar ik helemaal naar uitkijk is het weekend van 17, 18 en 19 februari. Ik mag dan op uitnodiging drie avonden draaien op een groot salsa congres in Monaco. Tonka gaat met me mee om overdag samen met mij de workshops te bezoeken. 's Avonds mag ik vervolgens vier uur lang mijn ding doen als dj. Ik ben naast drie Franse collega's de enige buitenlander die er draait. Fantastisch toch!" André wordt nóg enthousiaster als hij tijdens het interview op internet de locatie van de happening opspeurt. Het is Kare(ment), een exclusieve nachtclub in het Grimaldi Forum, aan de oevers van Middellandse Zee. ('zucht...')